Paus

Jag kommer att ta en liten paus ifrån bloggen nu, jag ska nämligen arbeta på ett annat fartyg ett tag framöver och vet inte riktigt när jag kommer att ha tillgång till internetuppkoppling igen.

Hur som helst så vill jag rikta ett stort tack till er som läser, det har varit väldigt roligt att följa statistiken på hur många ni faktiskt är där ute som orkar läsa mina haranger av svammel och det har varit jäkligt kul att få era kommentarer.

Ett extra stort tack till er som var delaktiga i fejsbook-exprimentet också. Något otippat, men jag vill avsluta med en finsk mening som jag har snappat upp på vägen.

 Väl mött!

Minä rakastan sinua, kunnes sinnun rahat loppuu.

Tid för eftertanke

När man sitter på bryggan, havet är kav lugnt, solen skiner och det finns inte ett fartyg i närheten, då är det lätt att man börjar tänka på livets väsentligheter.

Som till exempel, varför har mumintrollen badbyxor på sig när dom i vanliga fall skuttar omkring helt nakna i mumindalen? Nu är jag tyvärr inte speciellt insatt i muminvärlden, livet i dalen var inget som jag följde som liten, varken på tv eller i bokform, men jag kan ändå inte låta bli att förundras över denna "lilla My" som befinner sig där mitt uppe i handlingen. vad gör hon egentligen i en skog med nakna troll?

Är hon ett pervo eller är hon ett av de stackars offer som gått vilse i skogen och inget hellre vill än att fly från nakentrollen? Om någon av er läsare har lite mer bakgrundsinformation så får ni gärna höra av er till mig.
Detta gäller även er eventuella nudister som ändå väljer att dra på er badbyxor när ni ska bada. A

ppropå det så ska poolen ombord premiärinvigas nu i eftermiddag och efter det vankas marinerade tigerräkor, oxfilé, strutsfilé och entrecoté till middag. Ibland är livet till sjöss hårt.

Väl mött.

Kategorier

Jag har tänkt om lite, och när jag nu för en gångs skull har gjort ett misstag så skäms jag inte för att berätta det och ändra sedan tidigare antagna beslut. Du minns kanske att jag skrev om min mentala graviditet, se den bloggen som "låg i min gravidmage" som tills vidare aborterad (intressant ordval). Jag har istället bestämt mig för att fortsätta arbeta enbart utifrån http://finlandsuger.blogg.se, men att det kommer att finnas ett antal olika kategorier istället för bara den allmänna kategorin där samtliga inläggen hamnat fram tills nu.

Vissa av inläggen kommer att få en mer personlig karaktär, men ni som känner mig privat vet ju att jag är ganska hemlighetsfull av mig som person, så det jag kommer att klassa som personliga inlägg kanske inte alls är vad du som läsare anser tillhöra denna kategori. Sedan har jag även funderingar på att göra en mer yrkesrelaterad kategori med anekdoter om vad som händer och sägs ombord. Liknande inlägg har ju dykt upp sporadiskt sedan tidigare så detta bör väl inte vara några konstigheter.
Eventuellt kan det till och med dyka upp en underkategori till denna, en något mer studieinriktad som förklarar vad styrmansjobbet egentligen innebär och som förhoppningsvis kan lära någon någonstans någonting om något.

Självklart så kommer den största delen att handla om Finland även fortsättningsvis, men som det ser ut just nu så är det svårt att hitta inspirationen och de nödvändiga infallsvinklarna då jag helt enkelt inte arbetar på ett fartyg som går i finska farvatten. Detta är dock inget större problem då min idémapp på skrivbordet fortfarande är välfylld.

Den sista kategorin vet jag dock ännu ingenting om, för det är där du som läsare kommer in i bilden, det är för Er del som jag skriver och utan er skulle ju det inte finnas någon egentlig anledning till att sitta här och skriva. Den här är kategorin där bara fantasin sätter gränser, vi kan kalla den min lilla frågelåda tills vidare. Jag tänkte på 118118's sms-tjänst där man kan fråga vad som helst och få ett svar till sin mobil mot en kostnad.

Min kategori "frågelådan är dock bättre än så, ty mina svar kommer vara genomarbetade och framför allt gratis, visserligen kanske det tar lite längre stund att få fram svaret då jag inte längre har internetuppkoppling tillgängligt dagligen ombord.

 Väl mött

suomisucks

Finnkampen

Det har som bekant varit många stora profiler som har nämnts på bloggen under den aktiva perioden, allt ifrån Mannerheim till Freddie Mercury vidare till John bon Jovi.
För att inte tala om den kändaste av dom alla kanske, nämligen Jesus som har nämnts flera gånger om.
Det som slog mig nu var att det har varit en stor avsaknad av finska profiler, Mannerheim är väl kanske undantaget då, men o andra sidan så vet ju ni som har hängt med på sidan att släkten Mannerheim har sina rötter i Sverige.

Visserligen så rabblade jag igenom ett antal finska artisterför ett par dagar sedan, där det enda namnet som stog ut lite extra från mängden var Sixten Jansson. Men fortfarande så är inte musikindustrin i Finland speciellt stor om man jämför med den uppsjö av artister från Sverige som har slagit igenom internationellt.

Det jag vill ha sagt är att det kan inte vara en slump att det råder brist på namn över kända finnar, visst dom har en före detta president som åker runt och medlar i världen på samma sätt som vår nuvarande utrikesminister gjorde tidigare, men utöver det då?
Detta inlägg är faktiskt en utveckling av Läsarbrev #1, och nu ska jag bevisa det faktum att Sverige är bättre än Finland på alla sätt.
Här nedan följer några enkla jämförelser, första land till 5 poäng vinner.

 # Vi har Astrid Lindgrens sagovärldar, finländarna har Mumintrollen. 1-0 till Sverige.

# Finland har varit svenskt, förhållandet har aldrig varit det omvända. 2-0

 # Sverige har vunnit både OS-guld och VM-silver i fotboll. Finland har aldrig varit med i VM. 3-0

 # Carl Michael Bellman kom ifrån Sverige, Sixten Jansson kommer ifrån Åland. 4-1

 # Sverige har haft en astronaut i rymden, finnar super tills dom ser stjärnor. 5-1

Matchen är över. Så där har ni det gott folk svart på vitt. Sverige besegrade Finland genom en riktig fem-etta. Bokstavligt talat.

En av de tävlande för det finska laget
http://finlandsuger.blogg.se

Precis vad världen behöver, ännu en blogg

Jag brinner fortfarande för mitt kall, det om att belysa att Finland suger, det är inte det, men allt detta skrivande har fått mig att vilja skriva ännu mer, och att belysa ett så snävt område som bloggen ändå innebär kan emellanåt kännas frustrerande på grund av dess begränsningar.

Så nu kommer det att bli tillökning i bloggfamiljen, ett syskon till min nuvarande blogg det vill säga. Hur den kommer att se ut vet jag ännu inte helt säkert och det känns ganska tillfredsställande. Det blir lite som att gå i väntans tider med en fin rund gravidmage och inte riktigt veta vad som bor där inuti. Förhoppningsvis så kommer idén att födas den naturliga vägen. Känns inte så roligt att tvinga fram kreativiteten med ett kejsarsnitt.

Alltså kommer inte bloggen att uppdateras fullt så ofta som nu har varit fallet, men jag har inte hur många bröst som helst så jag kan inte ge näring till alla sidor samtidigt. Jag ser ju hellre att mina små skötebarn blir närda på rätt sätt än att jag sitter där med ett gäng svältfödda stackare som ingen ens vill ta i med tång.

Självklart får ni fortfaranade komma med förslag om bloggarna, både till finlandsuger och dessa framtida bloggar som fortfarande bara ligger på idéstadiet. Vill ni se en mer personlig blogg eller ännu en med ett ganska snävt spektrum?

Väl mött.

RSS 2.0